Please use this identifier to cite or link to this item: http://eia-dspace.metabiblioteca.com/handle/11190/236
Title: Plan de negocios para el montaje de la empresa dedicada a la preparación y distribución de frutas “Easy Fruit”
Authors: Saldarriaga-Nieto, L. F. (Luis Felipe)
Issue Date: 4-Apr-2014
Abstract: This thesis shows a study about the viability of starting a small business engaged in production, distribution and commercialization of sliced pieces of fruit, packed in plastic boxes of about 200 grams each, fulfilling all necessary sanitary standards for food handling. It has been identified an uncovered necessity in Medellin city, here in Medellin adult and student people does not consume enough quantity of fruits in their daily diet, even when they are having the necessity and desire of doing it, but they don’t get enough supply to fulfill this necessity, “Easy Fruit” is looking forward to do so. Competition for this product is in the vast majority of casual and people selling on street, so this product is seeking to bring something more industrialized but not forgetting natural and fresh flavors of fruits, it is also not using chemicals or preservatives that could alter these two qualities.
Description: Este trabajo de grado presenta el estudio sobre la viabilidad de llevar a cabo e iniciar una pequeña empresa dedicada a la producción, distribución y comercialización de trozos de fruta picadas y empacadas en porciones individuales de aproximadamente 200 gramos cada una, cumpliendo todas las normas sanitarias necesarias para la manipulación de alimentos. Se ha identificado una necesidad poco cubierta en la ciudad de Medellín, y esta es la del consumo de frutas por parte de personas adultas y estudiantes del área, a pesar de la necesidad y el deseo de consumirlas no encuentran la oferta necesaria para satisfacerla, e Easy Fruit busca llenar ese nicho de mercado que está insatisfecho. La competencia para este producto es en la gran mayoría de manera informal y callejera, por lo que el producto busca llevar algo más industrializado pero sin dejar de lado el sabor natural de la fruta, sin utilizar conservantes ni químicos que puedan alterar su frescura.
URI: http://hdl.handle.net/11190/236
Appears in Collections:AAB. Ingeniería Administrativa

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ADMO0815.pdf3.89 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons